Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Politie moet flexibel zijn tegen illegale parkeerwachters

De politie moet zich wat flexibeler opstellen tegenover de illegale parkeerwachters in de binnenstad. Woensdag zijn enkele van de lui hardhandig verwijderd in de omgeving van Combe Markt aan de Grote Combeweg. Zij werden geboeid in de laadbaak gezet en vervoerd naar het politiebureau Keizerstraat. Het is mij niet duidelijk of zij in overtreding zijn, omdat er vele hosselaars zitten en staan langs de straten die niet over een verkoopvergunning beschikken. Zuurgoed-, kranten-, kleren- en schoeiselverkopers die langs de straten lopen of zitten hebben geen van allen een vergunning, maar worden gedoogd door de politie.

Ook de jongens voor de Volkscredietbank die mensen lastig vallen met hun “gowtu bai”. Ik breek geen lans voor de illegale parkeerwachters, maar zij leveren toch wel een bijdrage en zijn er minder auto-inbraken de afgelopen jaren in de binnenstad. Dit terwijl op de betaalde parkeerplaatsen er wel auto-inbraken plaatsvinden en waar je bij het doen van je beklag te horen krijgt: “ U heeft betaald om te parkeren en niet voor beveiliging van uw voertuig.”

De illegale parkeerwachters zijn overwegend ongeschoolde jongemannen en jongevrouwen die proberen om dagelijks een broodje te verdienen door op de voertuigen te letten. Wie wilt geeft een aalmoes en wie niet wilt rijdt weg. Voor de toeristen uit het Caribisch gebied is het bovendien geen vreemd verschijnsel. Indien de hosselaars hun werkzaamheden niet kunnen uitvoeren in de Carifesta periode ben ik bang dat zij kattenkwaad zullen uithalen om aan geld te komen.

Florence, een parkeerwachter

In de rubrieken ‘Ingezonden/ Aangeboden’ stelt GFC een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.


Posted

in

by