De politie van het bureau Latour heeft in de late avond van zaterdag 25 juni Tevelino M. (22) en de 18 jarige R.R. ter zake inbraak aangehouden. Een derde verdachte zag kans uit handen van de politie te blijven.

Na de melding dat drie manspersonen bezig waren in te breken op de O.S. Hockeyschool deden de wetsdienaren de locatie aan. Bij aankomst op die school werden Tevelino en R.R. aangehouden. In de woning van één hunner werden een laptop en printers die buit waren gemaakt, aangetroffen en in beslag genomen. Toen zij zich wederom naar die school begaven om de resterende buitgemaakte goederen op te halen, werden twee hunner door de politie aangehouden. Het tweetal heeft bekend zich eveneens schuldig te hebben gemaakt aan de inbraak op de St. Ceciliaschool op vrijdag 17 juni. Daar werden 11 laptops en een kopieermachine die verkocht waren aan een heler weggenomen. Op aanwijzing van één van de aangehouden verdachten werd de locatie aangedaan waar zij de heler zouden ontmoeten. De 21-jarige heler Rajic H. die volgens afspraak de verdachten opwachtte om wederom gestolen goederen op te kopen, werd in de kraag gevat.

Bij een onderzoek in de woning van Rajoic werden 12 laptops met chargers en de kopieermachine aangetroffen en in beslag genomen. Rajic gaf de politie te kennen dat vier van de laptops hem toebehoren. Van de 11 gestolen laptops heeft hij inmiddels drie doorverkocht.

Hangende het onderzoek zijn zowel de twee aangehouden verdachten als de heler na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Aan de houding van de derde voortvluchtige verdachte wordt gewerkt.

The post Politie Latour houdt twee inbrekers aan; derde verdachte voortvluchtig appeared first on Korps Politie Suriname.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.