Politie-inspecteur Lloyd Tolud, hoofd van de Dienst Toezicht Cellenhuizen (DTC), en zijn team zijn vandaag in opdracht van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld voor het mishandelen van arrestanten ingesloten in het cellenhuis van Geyersvlijt.

Op vrijdag 10 maart werden de arrestanten op beestachtig wijze mishandeld door het team onder leiding van Tolud. Bij een reguliere controle in het cellenhuis van bureau Geyersvlijt werden onregelmatigheden geconstateerd. Tijdens de controle zijn enkele arrestanten zodanig mishandeld waardoor zij letsel opliepen en voor behandeling naar een ziekeninrichting moesten.

De politieofficier die verantwoordelijk was voor de controle was toen ontheven uit zijn functie en ter beschikking gesteld van de politiebaas.

De minister van Justitie en Politie beloofde de samenleving een grondig onderzoek. Vandaag werden in totaal 15 personen bestaande uit leden van het Korps Politie Suriname (KPS), Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) in verzekering gesteld door de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ).

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.