De politie van Santodorp heeft een man aangehouden na een vechtpartij en diefstal aan de Nieuwweergevondenweg. Tijdens een surveillance vorige week troffen agenten drie mannen aan die aan het vechten waren. Toen de mannen de politie zagen, rende een van ze weg, terwijl de andere twee staande werden gehouden.

Uit onderzoek bleek dat de drie mannen vrienden waren. De 30-jarige M.K., die monteur is, kreeg van bewoners te horen dat de 23-jarige D.J. van plan was om in te breken in voertuigen die bij hem ter reparatie waren geplaatst.

Samen met een vriend van hem ging M.K. naar D.J. om verhaal te halen. Ze troffen hem vóór een winkel aan de Nieuwweergevondenweg aan en vielen hem gezamenlijk aan. Tijdens het gevecht werd SRD 800 uit de tas van D.J gestolen.

Hij klaagde van pijn in zijn rug en gezicht en werd voor medische hulp verwezen naar een arts. M.K. werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiestation. Zijn kompaan wist te ontsnappen en is vermoedelijk gevlucht naar het binnenland.

M.K. heeft bij de voorgeleiding bij een hulpofficier van justitie verklaard bereid te zijn om het gestolen bedrag terug te betalen aan D.J. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd M.K. na verhoor heengezonden. Inmiddels heeft hij het gestolen bedrag vergoed aan D.J.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.