De Korpsleiding heeft zich genoodzaakt gevoeld de uitspraken van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi te corrigeren, omdat hij de politie in een kwaad daglicht plaatst met zijn opmerkingen. In een persbericht haalt de korpsleiding aan welke onaanvaardbare uitspraken Santokhi heeft gedaan over de statistieken en buitenlandse rapporten over het functioneren van de politie.

Het komt bij mij wel vreemd over als ik het persbericht van de politie lees, dat Santokhi die tot voor zijn ministerschap bij Justitie & Politie zelf deel heeft uitgemaakt van de leiding van het korps, zo’n fout heeft kunnen maken. Aan de andere kant prijs ik de handeling van de korpsleiding om uit te komen en het image van het korps dat vaak genoeg deuken krijgt te verdedigen.

Bij mij rijst echter de vraag waarom Santokhi het korps een natrap wil geven, terwijl hij in twee verschillende functies (commissaris van politie en minister van Justitie & Politie) leiding heeft gegeven aan dit korps?

Wet’ Ede

In de rubrieken ‘Ingezonden/ Aangeboden’ stelt GFC een ieder in de gelegenheid om een eigen mening of visie te geven op alle actuele ontwikkelingen en/of relevante onderwerpen. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de visie en/of de mening van de redactie.  De redactie heeft het recht om de stukken wel of niet te plaatsen, in te korten of te redigeren, zonder de mening en/of visie van de inzender aan te tasten. Er worden alleen stukken geplaatst die behoudens een ieders verantwoordelijkheid voldoen aan wat gesteld wordt in de Surinaamse wetgeving.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.