Tori Oso

PARAMARIBO – Morgen zal er in “Tori Oso” aan de Fred Derbystraat een Pokutori Neti worden gehouden ter herdenking van de oude musici van Suriname die tijdens hun leven niet de waardering hebben gekregen die zij verdienen. De eerste persoon die aan de beurt komt, is William (Wilmo) Kembel. Het initiatief is genomen door Rudy Spa die ondersteund wordt door Osje Braumuller, Romeo Kotsebue en Murwin Sabajo.

Kembel staat bekend als de man die de kasekomuziek in ons land op grotere hoogte heeft gebracht door die te verfijnen en Latijns Amerikaanse invloeden aan toe te voegen. Zo heeft Kembel de bekende “Blaka Rosu” gearrangeerd. Spa vindt dat in ons land pas na zijn overlijden iemand wordt geëerd. Daarom heet zijn initiatief nu “Grani na libidey”. Ook is het streven van Spa om te komen tot een Music Hall of Fame.

De initiatiefnemers willen op elke eerste woensdag van de maand een avond organiseren die in het teken zal staan van waardering aan de onze musici die overleden zijn en ook zij die nog in leven zijn. Het gaat volgens Spa niet alleen om Creoolse musici, maar ook om hen die uit andere etnische groepen komen en veel voor de Surinaamse muziek hebben gedaan. Hij denkt zo aan Jan Rampersad, Suki Akkal en Soemardi Atmodjo.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.