PARAMARIBO – Diana Pokie, de gerehabiliteerde DNA-lid, zegt in gesprek met GFC Nieuws dat zij zich, ondanks de gebeurtenissen van de laatste tijd, zal blijven inzetten voor land en volk en in het bijzonder voor de gemeenschap van Brokopondo waar zij gekozen is. Pokie en Waldi Ajaiso werden vorige maand teruggeroepen nadat hun voormalige partij de BEP hen had geroyeerd en een terugroepprocedure had ingezet.

Het Centraal Hoofdbureau had volgens de artikelen van de Terugroepwet geen andere keus dan hen terug te roepen uit het parlement. Ondertussen waren deze twee leden in een rechtszaak verwikkeld tegen hun royement. Gisteren heeft de kortgedingrechter het royement opgeschort en de zaak verwezen naar de bodemgeschillenrechter. Door deze uitspraak mogen Pokie en Ajaiso zich weer als volksvertegenwoordigers uitgeven.

Pokie vertelt dat het recht heeft gezegevierd en dat zij geen enkel moment getwijfeld heeft aan het oordeel van de Almachtige, die gerechtigheid bepaalt. “Het laatste woord was bij Hem”. Zij zal zich blijven inzetten. “Ik ben voor vijf jaren gekozen en mijn achterban heeft mij het vertrouwen geschonken om gedurende vijf jaren hun belangen te behartigen”.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.