door Robin Rosario

PARAMARIBO- Diana Pokie vertelt in gesprek met GFC Nieuws erg teleurgesteld te zijn in ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk. Deze is nu, zonder het vonnis van de rechter af te wachten, bezig DNA-voorzitter Jenny Simons zover te krijgen om de twee aspirant DNA-leden Romeo Albitrouw en Heintje Sampie van ABOP toe te laten en te installeren.

Simons heeft steeds gesteld de uitslag van de rechtszaak af te wachten. Dit zal morgen geschieden. Het parlement heeft dan tot en met 24 augustus de tijd om de twee nieuwe leden te installeren indien de rechter het royement van Pokie en Ajaiso bevestigt.

Pokie uit haar teleurstelling in Brunswijk, omdat zij in hem een echte Marronleider had gezien. Maar nu blijkt dat hij dat toch niet is omdat hij kiest voor zijn eigen partij in plaats van het belang van de Marrongroep te dienen. Pokie zegt ook namens collega Waldi Ajaiso te spreken.

Door zo te handelen is zij bang dat de scheiding tussen de Aucaners en de Saramaccaners nog groter zal worden. Pokie is niet van plan de moed op te geven en werkt naar 2015 toe.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.