door Robin Rosario

PARAMARIBO – In verband met de lezingen en discussies die gehouden zullen worden over het genderbeleid en vrouwen in de politiek zegt DNA-lid Diana Pokie in gesprek met GFC Nieuws dat mannen de vrouwen die in de politiek zijn, moeten begeleiden en niet bang van hen moeten zijn. Pokie benadrukt dat vrouwen de kans niet krijgen om zich in de politiek te etaleren omdat de leiding van de partij die hen moet voordragen, overwegend uit mannen bestaat en die lijken bang te zijn dat vrouwen zullen overnemen.

Pokie : “On the long run zal dat toch gebeuren. Bijkans 75 % van de universiteitsstudenten zijn vrouwen. Kijk hoeveel vrouwen topfuncties bekleden binnen de maatschappij. De totale leiding van DNA bestaat uit vrouwen: de voorzitter Jenny Simons, ondervoorzitter Ruth Wijdenbosch en de griffier, Marcia Burleson, zijn allemaal vrouwen en zij doen het heel goed.”

Ze vindt dat politieke leiders vertrouwen moeten hebben in vrouwen. “In DNA zijn wij als vrouwen van 13 in de samenstelling van het vorige parlement, teruggevallen naar 6. Mannen moeten weten dat zij niet alles alleen kunnen doen”, aldus de parlementariër.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.