PARAMARIBO – In gesprek met GFC Nieuws vertelt Diana Pokie dat zij de afgelopen tijd een ervaring rijker is geworden. “ Ik zal door deze ervaring rekening houden met het verleden om door te gaan in het heden. Ik heb geen wrokgevoelens tegen niemand, hoewel ik verweten word discriminerend te zijn. Mocht ik op de een of andere manier door bepaalde uitspraken groepen of personen hebben gekrenkt, dan bied ik mijn verontschuldigingen aan.

Ik zie geen verschil in Aucaners en Saramaccaners. Wij zijn allemaal marrons en binnenlandbewoners.” Pokie zegt dat haar hoofddoel zal zijn de achterstand van de binnenlandbewoners weg te werken. Zij onderschat de politiek niet maar zal steeds terugkoppelen naar haar achterban wanneer belangrijke politieke besluiten door haar genomen moeten worden.

Zij zegt van haar ouders geleerd te hebben: “ Noiti no trowe a presi pe yu brede komopo.” Zij ziet in A Combinatie het orgaan om de belangen van de binnenlandbewoners te behartigen. Haar streven is dan ook dat er weer een eenheid komt tussen de delen in A Combinatie.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.