PARAMARIBO – Diana Pokie en Waldie Adjaiso, DNA- leden zonder een politieke partij, zullen de coalitie blijven ondersteunen vanuit de A Combinatie (AC). De twee leden zijn via de BEP gekozen, maar zijn enkele weken terug geroyeerd door de BEP omdat zij in AC zijn gebleven toen de BEP de samenwerking met dat blok verbrak.

Pokie zegt aan GFC Nieuws, dat zij de president ook namens Adjaiso haar jawoord heeft gegeven. Zij zullen de coalitie ondersteunen in DNA. Zij weet dat de politiek hard is en geen broeders en zusters kent.  Evenzo dat er consequenties verbonden waren aan het onthouden van stemmen voor de Amnestiewet.

Er moest naar haar oordeel rekening gehouden worden met de gevoelens van de achterban in deze kwestie. Zij benadrukt niet teleurgesteld te zijn in Ronnie Brunswijk die een Aucaner heeft voorgedragen als vervanger van Linus Diko.

Pokie: “Wij hadden twee kandidaten om de plaats van Diko in te nemen: Anel Edenburg, werkzaam bij de MAS en Alida Bisai die werkzaam is bij Staatsolie. Toen wij met de namen aankwamen vond Brunswijk dat wij te laat waren met onze kandidaten. Al deze zaken moeten ons ervan doordringen dat Saramaccaners voor hun eigen belangen moeten opkomen.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.