PARAMARIBO, 19 jul – Diana Pokie en Waldie Adjaiso gaan de Surinaamse geschiedenis in als de eerste parlementariërs ooit die terug geroepen worden. Het centraal Hoofdstembureau, CHS, besloot positief te reageren op een verzoek van hun politieke partij, Bep. De twee moeten afstand doen van hun zetel in het parlement.

Het is wat Bep heeft gevraagd bij het CHS. Pokie zegt in een eerste reactie geschokt te zijn. ze zal zich beraden over wat verder te doen. De twee vechten nog steeds hun royement uit de partij aan. De Bep strafte hen zo voor het negeren van instructies. Pokie en Adjaison weigerden met de partij mee te gaan, toen die uit de A Combinatie trad. “We zijn als A Combinatie gekozen, dus we blijven als parlementariërs van de combinatie fungeren”, zei Pokie.

Bep wilde de twee eruit, omdat zij zich niet aan de ‘partijdiscipline’ hielden. Hun opvolgers zijn Romeo Albitrouw en Heintje Sampie van Abop, de partij van Ronnie Brunswijk. Het is een wrede speling van het lot. Bep verliet A Combinatie omdat Brunswijk te veel solo ging. Door hun parlementariërs terug te trekken, moest Brunswijk een toontje lager zingen. Hij heeft nu vier zetels. Het CHS is niet ingegaan op een verzoek van A Combinatie om de twee te sparen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.