door Robin Rosario

PARAMARIBO – De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) belegt dinsdag een vergadering met haar leden. Heet hangijzer is het gesprek dat maandag tussen de PLO en de vice-president zal plaatsvinden.

Mocht het gesprek positief uitvallen, dan is er niets aan de hand. Als  de vice-president weer om uitstel vraagt,  zullen de bushouders in actie gaan.

John Mahadewsing,  voorzitter van de PLO, zei in een eerder gesprek met GFC Nieuws, niet te begrijpen waarom de regering een brandstofcompensatie wil geven. Dit  terwijl het steeds een probleem is om deze gelden maandelijks uit te betalen. Nu is de achterstand over een periode van  vier maanden meer dat 9 miljoen Surinaamse Dollars.

Mahadewsing die ook bushouder is, ziet als enige oplossing dat de bustarieven met een gemiddelde van SRD 0, 25 tot SRD 0, 50 verhoogd worden.

“De overheid hoeft dan geen geld uit te geven en het volk wordt echt niet armer door  een kwartje of vijftig cent meer uit te geven”, zegt hij.

Andere bushouders trekken een vergelijking met de verhoogde voedselprijzen.”Iedereen klaagt maar betaalt er toch voor”, moppert een chauffeur.

Vanuit TCT wordt vernomen dat het ministerie wel wil overgaan tot uitbetaling. Het departement heeft  haar begroting echter  al overschreden en probeert een voorfinanciering te krijgen van het ministerie van Financiën.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.