Vijf gloednieuwe bruggen zullen worden gebouwd te plantage Laarwijk in het district Commewijne. De Onderraad voor Aanbesteding en Gunning (ORAG) heeft op 23 juli goedkeuring gegeven voor de bouw van de vijf houten bruggen, zo laat het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de President dinsdag 3 augustus weten.

Landbouw is het hoofdmiddel van bestaan op de plantage. Echter blijkt dat de bruggen over diverse trenzen die naar de landbouwgronden leiden in zeer slechte staat verkeren. Herstellen van de bruggen is zinloos, gelet op de staat waarin zij verkeren.

Voor de veiligheid is ervoor gekozen vijf bruggen te bouwen, zodat de bewoners de landbouwgronden op een veilige manier kunnen bereiken. Vicepresident Ronnie Brunswijk, die leiding geeft aan de ORAG, heeft geen moment getwijfeld om de goedkeuring te geven voor de bouw van de bruggen  

De kosten van de bruggen komen voor rekening van het ministerie van Openbare Werken. De aannemer zal binnen zestig werkbare dagen na aanvang van de bouw van de bruggen, de oplevering moeten doen. 

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.