PARAMARIBO, 22 okt – Vriendjespolitiek moet helemaal de deur uit, volgens de samenstellers van het huisvestingsplan van de regering Bouterse. Er zal gebroken worden met de traditie van de voor-wat-hoort-wat traditie bij het toewijzen van sociale woningen. Een huisvestingsautoriteit , niet de politiek, krijgt het voor het zeggen. Oppositieparlementariër Patrick Kensenhuis heeft zo zijn bedenkingen.

Hoewel het plan veelbelovend is, is het niet volledig. “Het plan is ambitieus, maar concrete acties ontbreken”, zegt Kensenhuis tegenover de Ware Tijd. Nergens wordt precies aangegeven welke acties in welk jaar ondernomen zullen worden. Een huisvestingsplan zou ten minste moeten laten zien hoe het tekort aan woningen opgegeven zal worden. Nu heeft het meer weg van een ‘discussiestuk.’ Het parlement zal zich er nog dit jaar over buigen.

Kensenhuis vindt het wel belangrijk dat het plan er komt. Met de traditie van vriendjespolitiek moet zo snel mogelijk gebroken worden. “Het plan ademt die vernieuwende geest wel uit. “Ik sta helemaal achter dit beleid. De bouw en toewijzing moeten helemaal uit de partijpolitieke sfeer”, aldus Kensenhuis. De grondwet schrijft het invoeren van een huisvestingsplan voor. De bedoeling is duurzaam te zorgen voor genoeg woningen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.