Het is een traditie dat de Pertjajah Luhur (PL) in het weekend van moederdag Surinaamse moeders extra in de bloemetjes zet. Deze traditie wordt gedaan in de vorm van een grote driedaagse Pasar malam/ Kermis, vanaf vrijdag 11 mei tot zondag 13 mei 2012. Al vanaf 10:00 ’s morgens wordt de poort van haar nieuwe partijcentrum aan de Mangrovelaan; meer bekend als ‘onder de Bosje brug’ opengegooid en mogen moeders gratis genieten van culturele dans en zang. Daarnaast zullen verkoopstands aanwezig zijn waar er kleding, schoeisel, diverse culturele gerechten, vruchten en dergelijke aan de man gebracht worden.

De Pasar malam wordt gecompleteerd met optredens van onder andere Damaru, Smeltkroes, Kasimex Houseband, Final Step, A Sa Go, 1 en 1 is 3. Kabaret en Djarang Kepang zal ook niet ontbreken. Zaterdagavond brengen de winnaars van de Nationale Pop Jawa songfestival hun winnend nummer wederom ten gehore, voorafgegaan door de prijzenuitreiking.

Speciaal voor de moeders wordt op zondag 13 mei 2012 een man cook-out gehouden. De PL-ministers, PL-parlementariers en PL-toppers zullen in de pannen roeren en hun bestje kookkunstjes tentoonstellen. De dag wordt afgesloten met een cadeautje voor de lieve moeders. Verder zorgt de PL ervoor dat de kleintjes het ook naar hun zin hebben. Voor hen zijn er verscheidene attracties aanwezig zoals clowns en springkussens.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.