De Pertjajah Luhur(PL) zal uiteindelijk bepalen wie in de regering komt en wie de president wordt van dit land na de verkiezingen van mei 2015. “Wil je een regering vormen, moet je met PL werken. Wil je president worden, moet je met PL werken. PL zal bepalen wie in de regering komt en wie president wordt”, aldus Paul Somohardjo van PL.

De PL-leider sprak zaterdagavond in Nickerie tijdens een welkomstmanifestatie eter gelegenheid van zijn terugkomst naar Suriname.

PL voert met diverse politieke organisaties gesprekken om te komen tot een politieke samenwerking. Dit 3e blok wordt hoogstwaarschijnlijk het Megablok, opperde hij. Er zijn gesprekken gaande met de BEP, ABOP, Nieuw Suriname, De Nieuwe Leeuw van Dharm Mungra, BP 2011 van Linus Diko en de KTPI. Hij is ervan overtuigd dat het nog te vormen Megablok voldoende zetels binnen zal halen om een leidende rol te vervullen bij de regeringsformatie. Somohardjo voorziet alleen problemen voor zijn blok als de VHP en de NDP gaan samenwerken.

Hij stond tevens stil bij de geruchten dat exponenten binnen de regering voornemens zijn de Kiesregeling te wijzigen. Hij weet dat de aanpassing van de wet bedoeld is om kleine partijen te weerhouden zich te bundelen, waardoor zij genoodzaakt zullen zijn op te gaan in de NDP van Desi Bouterse.

De politicus  zegt verder dat regeringsexponenten willen voorkomen dat de VHP en NPS samen de verkiezingen ingaan. Men probeert een wig te drijven tussen die twee partijen. Somohardjo ziet dit echter niet gebeuren, omdat de VHP en de NPS door het lot verbonden zijn met elkaar. (Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.