Partijleider Paul Somohardjo. De hele PL- top is gebelgd over uitspraken gedaan door Richard Kalloe in het tv-programma Info Act.

door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO- De partijtop van de Pertjajah Luhur (PL) is niet te spreken over enkele uitspraken gedaan door Richard Kalloe in het regeringsprogramma Info Act. Kalloe zou volgens de PL ongefundeerde uitspraken hebben gedaan die de plank volledig misslaan. Onder meer zou hij PL leider Paul Somohardjo hebben gekwalificeerd als een wispelturig persoon.

Het gaat er bij de leiding van de coalitiepartij niet in dat Kalloe nota bene in een regeringsprogramma de gelegenheid krijgt om de PL topman te fileren. Om die reden heeft Pertjajah – tv vanavond besloten de bewuste uitzending niet in de ether te gooien.

“Wij hebben besloten om het bewuste programma niet uit te zenden aangezien er daarin grove onwaarheden over de politicus Somohardjo worden verkondigd. Bovendien is de partijleider niet in Suriname om zichzelf te verdedigen en  is er geen wederhoor toegepast. Het zou  van groot onfatsoen getuigen als wij de uitzending voortgang zouden laten vinden terwijl er sprake is van het doelbewust verkondigen van leugens evenals het creëren van stemmingmakerij”, vertelt een directielid van het radio – en tv- station vanavond aan GFC Nieuws.

De nieuwsredactie verneemt overigens dat er vanavond uitvoerig overleg over deze kwestie is geweest binnen de leiding van de partij. Minister Soewarto Moestadja, ondervoorzitter Ronny Tamsiran evenals LVV minister Hendrik Setrowidjojo en HI minister Raymond Sapoen hebben zich persoonlijk hiermee beziggehouden. In dat kader zijn er ook met Somohardjo, die momenteel in Indonesië vertoeft, beraadslagingen geweest. De partijleider  kan vanuit Indonesië geen telefonisch contact  opnemen met Suriname. De leiding van de PL heeft hem echter toch kunnen bereiken.

Tamsiran zegt aan GFC Nieuws geen enkel begrip te kunnen opbrengen voor de ontstane situatie. “Het is voor ons onverteerbaar dat een coalitievoorzitter zo vals besproken wordt in een regeringsprogramma. Dit accepteren wij niet! De heer Kalloe staat erom bekend valse beschuldigingen te uiten. Dat doet hij waarschijnlijk om al zijn recent mislukte projecten te compenseren. Maar dat moet hij niet doen over de rug van onze partijvoorzitter. Wij van de PL zullen dit tot de bodem uitzoeken. Onder meer zullen wij nagaan of er hier sprake is van opzet van de programmamakers.”

GFC Nieuws nam ook telefonisch contact op met Somohardjo en programmamaker Clifton Limburg. Somohardjo laat weten dat hij zal nagaan of deze volgens hem onsmakelijke actie in opdracht van de leiding van de regeercoalitie is gebeurd. “De heer Clif Limburg heeft, nadat GFC Nieuws hem had gebeld, contact met mij opgenomen”, zegt de PL voorman via een gebrekkige telefoonverbinding.

“Ik heb Limburg duidelijk mijn misnoegen over het gebeuren kenbaar gemaakt. Ik probeer nu contact te maken met president Desi Bouterse om deze kwestie met hem te bespreken, maar kan hem helaas niet bereiken. De telefoonverbinding vanuit Indonesië  naar Suriname is zeer slecht. Ik doe een beroep op de PL- top om zich goed te beraden en nog geen verstrekkende maatregelen te treffen. Zeker niet om een gefrustreerde man als Kalloe. Ik heb geen moeite ermee als Kalloe zijn mening wil ventileren, maar dan niet in een regeringsprogramma terwijl de PL zitting heeft in de coalitie”, aldus Somohardjo stellig tegenover GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.