PARAMARIBO, 11 sep – Coalitiepartij Pertjajah Luhur, PL, merkt niet veel van een gedepolitiseerde aanpak op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Volgens parlementariër Tommy Tamsiran wordt er juist zwaar politiek bedreven. Met name de NDP van president Desiré Bouterse zou zich tegoed doen aan topfuncties. Toch had Bouterse anders beloofd.

Dat was bij de benoeming van de technocraat Ashwin Adhin tot minister van Onderwijs & Volkontwikkeling. Kennelijk houdt het daar op. Enkele topfunctionarissen uit het PL-kamp hebben al plaats moeten maken. “Als partners ga je niet zo met elkaar om. Als je mensen wil ontheffen, moet dit op de juiste manier geschieden”, zegt Tamsiran tegenover STVS. En dat houdt zoveel in als dat er wordt overlegd en uitgelegd. Dat is tot nog toe uitgebleven.

PL heeft de indruk dat ‘depolitiseren’ betekent dat alleen de minister politiek ongebonden is. De ontheven functionarissen zijn intussen vervangen door NDP’ers. “Het zijn politieke figuren die genoemd zijn. Je kunt dus niet spreken van depolitiseren”, aldus Tamsiran. Hij verwacht dat zijn partij zich binnenkort beraadt. Het kan alle kanten uit. “We zullen op gegeven moment moeten zeggen, regering het gaat niet meer, onze achterban wil het niet meer.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.