PARAMARIBO, 8 sep – “We hebben onze principes.” Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo van coalitiepartij Pertjaja Luhur, PL. Aanleiding is kritiek van oud-minister en regeringsadviseur Richard Kalloe in het overheidsprogramma Info Act. Het kan er bij Somohardjo niet in dat Kalloe er de ruimte kreeg af te geven op een coalitiepartner. Dat geeft minstens reden tot bezinnen.

Voor PL is deelnemen in een coalitie alles of niets. Van de grootste partner, president Bouterse’s NDP, wordt niet anders verwacht. “Wij hopen niet dat NDP de allures van NPS (de partij van ex-president Ronald Venetiaan, red.) overneemt om vijfderangspolitici te gebruiken om coalitiepartners te bespreken. Als we binnen een coalitie niet dezelfde mening zijn toegedaan, moeten we nadenken over het partnerschap”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd.

Dus wordt het ‘beraden’ over verder deelnemen in de coalitie. Overigens zou Kalloe geen reden tot praten hebben. “Hij moet de laatste zijn die zich uitspreekt. Wij zijn geen bedelaars. Hij heeft Openbare Werken vernietigd toen hij daar de scepter zwaaide. Als verantwoordelijke bij de Nationale Ontwikkelingsbank heeft hij de bank failliet laten gaan”, aldus Somohardjo. Cliff Limburg, perschef van Bouterse, zegt niet de indruk te hebben dat Somohardjo is besproken in Info Act.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.