door Robin Rosario

PARAMARIBO – De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) heeft staande de vergadering van het Jongerencongres hedenmorgen een Centraal Jongerenraad geïnstalleerd. Als eerste voorzitter van de raad zal John Sandriman, directeur Jeugdzaken, optreden. Hij wordt geassisteerd door verschillende ondervoorzitters die elk belast zullen worden met één van de elementen waaruit de raad zal bestaan.

PL voorzitter Paul Somohardjo vertelt aan GFC Nieuws heel erg tevreden te zijn met de goede opkomst. Er waren ruim 500 jongeren aanwezig. De PL heeft jongeren uit het heel land uitgenodigd te participeren. De jeugdigen waren gemotiveerd en massaal aanwezig, ook uit de districten.

De inleiders op het congres waren: Raymond Sapoen, minister van handel & Industrie, Abigail Lie A Kwie, onderminister van Openbare Werken & Verkeer en voorzitter Paul Somohardjo.

Na de vergadering hebben dertig jongeren zich ingeschreven. Zij willen op die manier een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Suriname. De partij zal volgens zeggen van de voorzitter ook scouten in alle districten zodat capabele jongeren uit alle delen van het land in 2015 gekandideerd kunnen worden.

Somohardjo geeft de drie basiselementen aan van waaruit de raad zal moeten werken aan het ontwikkelingspeil van de jongeren en ontwikkeling van het land. Het gaat om sociale bewogenheid, sport en cultuur. Vanuit de partij zullen de jongeren moeten werken aan de bestaande sociale activiteiten van de partij. Onder meer activiteiten voor kinderen en senior burgers evenals sport voor een gezond lichaam en geest. Ook respect leren hebben voor elke cultuur in Suriname is een belangrijke doelstelling.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.