Door Johan Donner

PARAMARIBO – De fractie van Pertjajah Luhur (PL) in het parlement is momenteel in beraad over berichten vernomen van haar structuren in Commewijne als zou de plaatselijke bevolking boos zijn op het ministerie van Openbare Werken.

De reden is dat zij begrepen hebben dat de regering van plan is om de werkzaamheden voor de bouw van de dijk van Commewijne stop te zetten en daarvoor in de plaats de hoofdweg naar Nieuw Amsterdam te verhogen met 75 centimeter.

PL- voorzitter Paul Somohardjo zegt in gesprek met GFC Nieuws dat er opheldering gevraagd zal worden aan de regering over het genomen besluit. Hij zei dat de bevolking van Commewijne er zeker van mag zijn dat de PL voor haar in de bres zal springen en dat men moet oppassen voor ‘kletsverhalen’ die worden gelanceerd.

Hij wil dat de regering tekst en uitleg geeft waarom er voor deze optie is gekozen. De PL- fractie is zich nog aan het beraden of ze vragen zal stellen aan de regering of dat ze een interpellatievoorstel indient, zegt Somohardjo.

GFC Nieuws vermeldde eerder al dat de regering de werkzaamheden wil stop zetten, omdat eigenaren van percelen die aan de oever gelegen zijn niet bereid zijn om twintig meters van hun percelen af te staan voor de bouw van de dijk. Zij vragen absurde bedragen voor het gedeelte dat zij zouden moeten afstaan en daartoe schijnt de regering niet bereid te zijn.

Een andere versie is echter dat de regering het geld dat zou worden uitgetrokken voor de bouw van de dijk, heeft gebruikt voor het verfraaien van de Waterkant in Paramaribo.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.