Vrijwilligers bezig met het uitladen van aardappelen en uien.

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL)  heeft een lading van 60.000 kg  aardappelen en uien ontvangen. Hiermee wordt getracht de huidige schaarste die al enkele weken duurt, tegen te gaan. Vrijdag worden de buurtwinkels in de districten bevoorraad, zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo.

“Een zak aardappelen van 25 kg kost bij ons SRD 38 en de verpakking van 5 kg SRD 8. De uien per zak van 25 kg kost SRD 58 en 5 kg kost SRD 12,50.” Vergeleken met de lokale markt, worden de uien en aardappelen tegen de kostprijs aan de consument geboden. Momenteel betaalt men bij de normale handelszaken voor 25 kg aardappelen SRD 50 en voor een zak uien SRD 75.

“Onze goederen worden uitsluitend aan de consumenten verkocht en niet aan wederverkopers. Wij hebben namelijk het geluk dat ons project door vrijwilligers wordt ondersteund. Wij betalen ook belasting, maar maken geen exploitatiekosten. Er zijn 300 kernen die afwisselend hun medewerking verlenen. De transportkosten naar onze buurtwinkels in de districten worden ook door ons betaald”, besluit Somohardjo.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.