PARAMARIBO- De Pertjajah Luhur (PL) onder leiding van Paul Somohardjo is deze week gestart met een nieuw sociaal megaproject. In het partijcentrum nabij de Wijdenboschbrug in Paramaribo kunnen de meest financieel arme burgers dagelijks goedkope levensmiddelen aanschaffen. De PL wil hiermee ook een verdere impuls geven aan het streven van president Desi Bouterse om sociaalzwakkere mensen binnen de gemeenschap tegemoet te komen.

Bovendien moet het aanbieden van producten tegen een lagere concurrerende prijs een tegenwicht vormen voor handelaren die hun prijzen onnodig naar boven bijstellen.

Somohardjo zegt vanmiddag aan GFC Nieuws dat het project speciaal voor de ‘poti wangs’ is geïnitieerd. Het ligt niet in de bedoeling dat bedrijven de producten aanschaffen om verder te verkopen, wel de particulieren met een erg zwakke beurs.

Het plan wordt ondersteund door kapitaalkrachtige partijsympathisanten uit Nederland, de VS, Suriname en andere landen. Een belangrijke ondersteuner is de boezemvriend van Somohardjo, Constantin directeur Geor Hering. Hering heeft overigens toegezegd om voor langere tijd zijn medewerking te verlenen aan dit charitatieve project.

In de eerste fase kunnen burgers aardappelen en uien voor een tarief van slechts SRD 1 per kilo kopen. In de volgende fasen zullen er meerdere basislevensmiddelen zoals bruine bonen, sardine in blik, meel, groenten, rijst en dergelijke verkrijgbaar zijn. Vervolgens zal een uitgebreider assortiment  aan de man worden gebracht tegen tarieven zonder winstoogmerk.

“Wij willen graag de arme man en vrouw tegemoet komen”, zegt de partijleider. “De spullen worden goedkoop op diverse veilingen in het buitenland gekocht en nadien verscheept naar Suriname. Het doel is om de producten zo goedkoop mogelijk aan te bieden zodat de kleine man er ook echt wat aan heeft door minder uit te geven. Verder staat trouwens op schema om binnenkort met een zondagmarkt te beginnen. Landbouwers kunnen dan ook hun waar bij ons aan de man brengen, zonder tussenpersoon. Dit zal een gunstig effect hebben op de uiteindelijke prijs die de burger betaalt. Daarenboven willen wij hiermee een stimulans geven aan personen die de handen uit de mouwen willen steken.”

De coalitiepoliticus benadrukt erg blij te zijn met de hulp van verschillende kernen en sympathisanten uit het buitenland evenals Suriname. “Zonder de hulp van hen zou deze sociale activiteit geen groot succes worden. Ik ben daar erg dankbaar voor”, aldus Somohardjo tegenover de GFC redactie.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.