Toppoliticus Salam Paul Somohardjo met op de achtergrond een partij uien bestemd voor de financieel arme burgerij.

PARAMARIBO-  Coalitiepartij Pertjajah Luhur (PL) begint op korte termijn met sociale buurtwinkels in de verschillende districten. De partij die nooit slaapt wil met deze stap de burgerij verder tegemoet komen. Burgers zullen hierdoor minder hoeven uit te geven aan vervoerskosten vanwege de geringere afstanden die moeten worden afgelegd. De prijzen die buiten de hoofdstad gehanteerd zullen worden, zijn in overeenstemming met die in het PL partijcentrum “onder de Wijdenboschbrug” .

Het sociale project in het hoofdcentrum van de politieke partij mag overigens nu al gekwalificeerd worden als uiterst succesvol. Van heinde en verre is het dagelijks een komen en gaan van mensen die goedkoop levensproducten inslaan.

PL leider Paul Somohardjo zegt aan GFC Nieuws dat hij erg ingenomen is met de vele positieve geluiden uit de gemeenschap. De vraag vanuit de districten werd daarenboven steeds groter. Dat is ook de directe aanleiding geweest om met sociale buurtwinkels in de districten te beginnen. De hulp van partijleden, kernen, hulpgevers en sympathisanten is daarvoor ook ingeroepen.

De Surinaamse toppoliticus laat verder aan de redactie weten dat het geenszins de intentie is om bestaande winkeliers te beconcurreren. “Wij gaan slechts twee dagen in elk weekend onze goedkope levensmiddelen aan de man brengen. Wij willen bestaande supermarkten niet in de wielen rijden”, stelt Somohardjo.

Bovendien zal het assortiment verder worden uitgebreid. In dat kader zijn er al een aantal zeecontainers onderweg naar Suriname.

GFC Nieuws sprak met enkele sociaal- zwakkere klanten die op frequente basis boodschappen doen in het PL centrum en vroeg om hun mening. Evident is dat de overgrote meerderheid financieel arme personen het goedkope levensmiddelenproject sterk toejuichen.

“Ik ben erg dankbaar met hetgeen de partij voor ons heeft gerealiseerd. Ik kan nu maandelijks meer geld in mijn portemonnee overhouden en dat geeft mij een blij gevoel. Wat ik overhoud is nu bestemd voor het kopen van kleding voor mijn kinderen. Dat was echt heel dringend nodig, echter had ik het geld er niet voor.  Nou, dat het nu wel kan vind ik een erg groot voordeel. Mijn dank is daarom groot! Mijn hoop is dat dit nog lang zo door mag gaan. Ook voor de mensen buiten Paramaribo ben ik blij te horen dat ze nu ook de mogelijkheid krijgen om goedkope levensmiddelen te kopen”, aldus moeder Carmen tegenover GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.