door Robin Rosario

PARAMARIBO/Brokopondo – Yvonne (Wonny) Pinas wordt de nieuwe districtscommissaris van Brokopondo. Zij zal na een training en stage overnemen van Vernon Pryor, de huidige DC van het district. Aan GFC Nieuws vertelt Pinas benaderd te zijn door haar partij de NDP. Aangezien zij een voorvechtster van de ontwikkeling van Brokopondo is, heeft zij de benoeming aanvaard. Zij begint maandag met de training. Pinas is van 1996-2010 parlementariër geweest voor de NDP.

In die periode heeft zij steeds een lans gebroken voor het onderwijs in het binnenland en in het bijzonder voor haar district Brokopondo. Zij streed ook voor betere ontwikkelingskansen voor de vrouwen in het binnenland. Pinas is de persoon geweest die steeds achter de regering heeft aangezeten dat geheel Brokopondodorp en het dorp Klaaskreek voorzien moesten worden van elektriciteit.

Pinas: “Ik krijg nu weer de kans om mijn district tot grotere hoogte te brengen. Het was voor mij niet moeilijk om “ja” te zeggen toen mij het voorstel werd gedaan. Al mijn energie zal ik inzetten om Brokopondo tot een modeldistrict te maken.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.