Prison Fellowship Suriname (PFS) is een organisatie die sinds 1999 bestaat en zich inzet voor gedetineerden, ex-gedetineerden en hun gezinnen. In december zal de organisatie het Angel Tree Project (ATP) wederom uitvoeren. 

Angel Tree is een programma van Prison Fellowship International en wordt sinds 2010 in Suriname uitgevoerd door Prison Fellowship Suriname, door aan de gezinnen van de gedetineerden een basispakket levensmiddelen te verstrekken. Uitgaande van de huidige economische crisis is sinds het vorig jaar besloten om de levensmiddelen pakket om te zetten in waardebonnen. Hierdoor kunnen de geïdentificeerde gezinnen naar eigen  behoefte hun inkopen doen.

Vorig jaar is het de organisatie gelukt om een target van 100 gezinnen te bereiken. Ook hadden de geselecteerde gevangenen tevens een sanitair pakket ontvangen. Dit jaar wil de organisatie aan 100 gezinnen een waardebon geven ter waarde van SRD 1.000 en daarnaast aan 150 gedetineerden een standaard sanitair pakket ter waarde van SRD 165. De totale projectkosten voor de uitvoering komt op SRD 151.855,00. 

Het Angel Tree Programma is bedoeld om een aanzet te geven tot een verzoeningsproces tussen de gevangenen en hun familie om uiteindelijk te komen tot herstel. “Als interkerkelijke organisatie is dit project een hele grote uitdaging om uit te voeren. In vertrouwen en geloof doen wij een beroep op u en of uw organisatie om een bijdrage te willen leveren aan het beginnend herstel binnen deze relaties, waar PFS volledig achter staat dat herstel binnen de gezinnen begint. Wij zien uit naar uw onmisbare bijdrage dat ons zal helpen ATP 2022 te realiseren”, aldus PFS.

Voor meer informatie en of verdere afstemming kan er contact worden opgenomen met de volgende personen: Saskia Wirodikromo-Dopo (8556358), Joyce Bijlhout (8553325) of Sharon Hertsberg (8144789).

SK

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.