Staatsoliedirecteur Marc Waaldijk (midden) en Mohamad Rashidi Binabdul Hamid, country manager van Petronas Suriname, feliciteren elkaar na de ondertekening van de Deed of Agreement. Joey Bernica, business development manager van Murphy Oil, kijkt lachend toe. Rechts op de achtergrond Marny Daal-Vogelland, manager Petroleum Contracts van Staatsolie. Foto: Staatsolie Public Relations

Petronas, de nationale oliemaatschappij van , Maleisië, en het Amerikaanse Murphy Oil gaan samen de zoektocht naar mogelijke aardolievoorkomens in het Surinaamse zeegebied voorzetten. Daarvoor heeft de Aziatische oliegigant de helft van de belangen van Murphy Oil in het 3.215 vierkante kilometer grote blok 48 overgenomen.

De samenwerkingsovereenkomst is vandaag getekend door Robert Todor, Senior Business Development manager van Murphy Oil, Mohamad Rashidi Binabdul Hamid, Country Manager van Petronas Suriname en Marc Waaldijk, Algemeen Directeur van Staatsolie. De ondertekening vond plaats op het hoofdkantoor van Staatsolie.

Murphy Oil ging op 13 december 2011 een productiedelingscontract aan met Staatsolie om exploratieactiviteiten uit te voeren in blok 48, ruim 220 kilometer uit de kust gelegen. Sedert het opstarten van de activiteiten in januari 2012, heeft het Amerikaanse oliebedrijf al over een gebied van 2.826 vierkante kilometer 2D seismische data verzameld. In deze periode is US$ 7 miljoen geïnvesteerd.

Petronas is al vanaf april 2013 in offshore Suriname waar zij samen met haar partner RWE exploratie activiteiten uitvoert in blok 52, dat 4.749 vierkante kilometer groot is en 130 kilometer uit de kust ligt.

In totaal zijn 10 internationale oliemaatschappijen nu bezig met exploratieactiviteiten in het Surinaams offshore-gebied: Murphy Oil, Petronas, Tullow Oil, Statoil, Apache, Kosmos Energy, Inpes, Cepsa, Chevron en RWE.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.