Door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO- De Pertjajah Luhur (PL) onder leiding van Salam Paul Somohardjo overweegt een gedeelte van de dijk in het district Commewijne zelf te bouwen. De uitvoering en de kosten van het plan zouden daarmee in handen komen te liggen van de PL. Partijleider Somohardjo zegt dit vanmiddag aan GFC Nieuws.

De hele dag al is de top van de PL in beraad met technici en andere deskundigen die aangesloten zijn bij de op twee na grootste politieke partij van Suriname.

GFC verneemt dat de PL er alles aan gaat doen om de dijk voor de bewoners van het district te realiseren. Diverse binnen- en buitenlandse donoren van de coalitiepartij hebben al aangegeven een significante bijdrage te willen leveren voor wat betreft de financiering. Ook aan mankracht is er geen gebrek, er hebben meer dan 32000 personen op de partij gestemd bij de laatst gehouden parlementsverkiezing.

Daarenboven zou er de afgelopen jaren sprake zijn geweest van een enorme groei voor wat betreft het aantal mensen dat zich bij de partij van Somohardjo heeft aangesloten. De PL hoopt met de ‘Gotong Rojong’ gedachte in het achterhoofd, veel productiefs te kunnen bereiken.

“Wij hebben meer dan voldoende manpower, kennis en kapitaal binnen onze partij. De dijk kunnen wij van de PL indien nodig ook zelf bouwen. Het kost de staat bovendien geen koperen cent. Daarom zijn wij vandaag en de komende periode in beraad met alle relevante actoren. De partij zal er alles aan doen om de dijk te realiseren. Dat zijn wij aan de mensen van Commewijne verplicht”, aldus Somohardjo tegenover GFC.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.