PARAMARIBO, 21 jun – Pertjajah Luhur, de politieke partij van Paul Somohardjo, is extra lief voor de armen. Levensmiddelen worden goedkoper aangeboden dan bij de buurtsuper. Nog net niet spotgoedkoop weliswaar. En anders dan bij de regering is het aanbod ook niet ruim. Uiten en aardappelen is het voorlopig. “We zijn niet alleen in verkiezingstijd bezig.”

Het is eerder een begaan zijn met het lot van de minst draagkrachtigen. Deze politiek correcte benaming voor de armsten zal ‘Somo’ een worst wezen. Waar het de “partij die nooit slaapt” om gaat, is dat de mensen het moeilijk hebben. De regering mag dan haar best doen, veertig soorten levensmiddelen goedkoop aanbieden, en zo. Het is nooit genoeg. En ook niet te veel. “We komen met een stenenfabriek, we hebben al dakplaten en onze graafmachine staat klaar”, zegt Somohardjo.

Huizen bouwen dus. Ook zo’n activiteit waar de regering de tanden in aan het zetten is. “Wij brengen de producten naar de mensen. onze tussenhandelaren sturen we om het product te halen en naar ons te brengen. Simpele formule waar je als havenot toch niet omheen loopt. Haast maken, overigens, voor wie wil meepikken. Somohardjo weet niet hoe lang het (verkoop)centrum van zijn partij blijft. Havenbeer, eigenaar van de haven van Paramaribo, eist de grond op.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.