PARAMARIBO, 1 nov – Pertjajah Luhur, PL, is niet van plan de kritiek op de aanpak van het dijkpan voor Commewijne te laten voor wat die is. De politieke partij van Paul Somohardjo zal blijven hameren op de noodzaak een complete rivierdijk neer te zetten. Volgens parlementariër Tommy Tamsiran doen coalitiegenoten alsof hun neus bloedt. PL laat zich niet met een kluitje in het riet sturen.

Het wordt niet gepikt dat in werkelijkheid slechts een deel van de dijk wordt gebouwd. Een ander voor plaatselijke bewoners belangrijk deel, wordt dan niet meer aangeld. “Daar hebben we het over. En dan wil men het doen voorkomen alsof de dijk wel gebouwd wordt. Men wil doen voorkomen alsof we dom zijn”, zegt Tamsiran tegenover de Times of Suriname. De partij wacht daarom nog even met het intrekken van een interpellatievoorstel in het parlement.

Het voorstel opent de mogelijkheid de regering te dwingen vragen te beantwoorden. Sinds een gesprek met president Desiré Bouterse, wordt niet meer aangedrongen op behandeling van het voorstel. Bouterse beloofde Somohardjo dat de dijk alsnog volledig wordt opgeleverd. Het steekt Tamsiran buitengewoon dat het zover kon komen. De vorige regering had alle geld voor de dijk al gereserveerd. “Er was genoeg geld om de dijk te bouwen. We willen weten waar het nu is.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.