WILLEMSTAD – Twintig personeelsleden van Dutch Antilles Express (DAE) hebben faillissement aangevraagd voor hun werkgever. Reden is dat ze wachten op de uitbetaling van hun salaris. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. De rechtbank op Curaçao behandelt de faillissementsaanvraag vrijdag.

De groep personeelsleden wil de faillissementsaanvraag hoe dan ook doorzetten, ondanks berichten dat er pogingen gaande zijn om nieuwe investeerders voor de noodlijdende maatschappij te vinden. Vorige week al diende een groep van zo’n tien personeelsleden de aanvraag voor het faillissement in. Woensdag heeft zich een tweede groep personeelsleden bij de faillissementsaanvraag gevoegd.

Volgens Stanley Betrian, een van de eigenaren van DAE, worden er nog steeds pogingen gedaan om een investeerder voor de maatschappij te vinden. Op dit moment zou echter nog niets concreet zijn. IATA, de wereldwijde organisatie van luchtvaartmaatschappijen, heeft DAE inmiddels geroyeerd als lid.

Schulden

DAE kampt met grote financiële problemen en heeft afgelopen vrijdag al de vluchtuitvoering moeten staken vanwege een betalingsachterstand van 160.000 gulden (67.400 euro) bij de luchthaven van Curaçao. Eerder moesten vanwege betalingsproblemen ook al routes naar bestemmingen als Sint Maarten en Bonaire worden gestaakt. In Suriname heeft DAE bovendien 200.000 dollar aan schuld openstaan.

De situatie van het bedrijf is ingewikkeld. Volgens het Antilliaans Dagblad is DAE op papier een particuliere onderneming. Maar na het plotselinge vertrek in 2011 van Arnold Leonora, die de bloedende vliegonderneming pas in december 2010 tegen slechts een symbolisch bedrag overnam van Niek Sandmann, maakt feitelijk overheidsontwikkelingsbank Korpodeko er de dienst uit. ( Luchtvaartnieuws.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.