“Zolang er geen gehoor wordt gegeven aan onze eisen t.w. het uitbetalen van onze salarissen tegen de dagkoers conform de overeenkomst, zullen wij actie blijven voeren. Het personeel wenst via de vakbond gekend te worden wanneer er beslissingen worden genomen die het personeel regarderen”, zeggen personeelsleden van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) in een persbericht.

“De ondertekening van de CAO. En het onterechte mutatiebeleid van directeur Jerry Akum mag geen voortgang krijgen. Wij, het personeel staan volledig achter de vakbond. Van de circa 250 werknemers zijn er 200 werknemers die staken”.

De personeelsleden die de media opzoeken, vinden dat de SBB-directeur niet met de bond en het personeel communiceert. “Ondertussen heeft hij de personeelsleden gesommeerd om het werk zo snel mogelijk te hervatten anders zullen er strengere maatregelen worden getroffen tegen het personeel. Het stakend personeel is verboden om maaltijden bezorgd te krijgen. Ook worden er geen poortbriefjes meer verstrekt om naar de winkel te gaan. Wij, het personeel van SBB zullen ons niet laten intimideren en zullen actie blijven voeren tot onze eisen zijn ingewilligd”, schrijven ze verder.

Zij roepen de overige personeelsleden van SBB en alle medewerkers van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer op om niet langer te zwijgen over “alle wantoestanden die er plaatsvinden bij SBB en RGB”.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.