PARAMARIBO-In het perscentrum van het Kabinet van de President vindt op maandag 26 maart  van tien tot elf uur ’s morgens een persconferentie plaats ter presentatie van de R-PP voor Suriname.

Op 21 maart  is namelijk in Washington DC bij de Wereldbank de Suriname Readiness Preparation Proposal (R-PP 2013) goedgekeurd door de lidlanden van de Participants Committee van de Forest Carbon Partnership Facility, FCPF. Deze lidlanden hebben allemaal hun goedkeuring uitgesproken over het door Suriname ingediende document, dat gezien wordt als een planningsgereedschap voor ontwikkeling, met als belangrijkste inzet onze bossen.

De Surinaamse delegatie die naar Washington is afgereisd stond onder leiding van John Goedschalk,  lid van R-PP ontwikkelingsteam. Hij werd ondersteund  door  Nimos-directeur Cedric Nelom, Lesley Artist  (voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname, Vids), Ifna Vrede (lid van het Marronvrouwen Netwerk), Lisa Best( milieudeskundige en lid van het R-PP ontwikkelingsteam) en Rene Somopawiro (vertegenwoordiger van SBB en lid van het R-PP ontwikkelingsteam).

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.