Patrick Dorder winnaar van het grote Sranantongo dictee 2012

Patrick Dorder, journalist bij De Wereldomroep (RNW), is op zondag 8 juli 2012 de winnaar geworden van het grote Sranantongo dictee 2012. Dit dictee werd voor de tweede keer georganiseerd door radio Double7FM in samenwerking met Vereniging Ons Suriname en Stichting Eer en Herstel. Op de tweede plaats eindigde zangeres Denise Jannah. Er waren twee deelnemers met evenveel fouten, Armand Elia en Helga Bouterse. Laatstgenoemde eindigde vorig jaar op de tweede plaatst. Na loting kwam Armand Elia als derde winnaar uit de bus.

De tekst voor het dictee is geschreven door de in Suriname woonachtige schrijfster en componist Ruth Koenders en gecorrigeerd door Eddy Van der Hilst. Hij was in 1986 lid was van de spellingscommissie voor het Sranan die een nieuwe officiële spelling afkondigde in Suriname. Het dictee werd voorgelezen door Florence (Flos) Rustveld (radio FiriFM) die de tekst op prachtige wijze tot leven bracht.

De jury, bestaande uit vijf mannen en één vrouw, had een zeer moeilijke taak. Het duurde bijna twee uur voordat de juryleden ; dhr. Max Sordam (voorzitter), dhr. Kwasi Koorendijk, dhr. Rene Hart, dhr. Uda, dhr. Jones en mw. Esajas uit beraad waren.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.