PARAMARIBO, 15 nov – Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, zou de NDP van president Desiré Bouterse wel eens de kop kunnen kosten. Deze waarschuwing komt van André Misiekaba, parlementariër en partijgenoot van Bouterse. Er is reden tot zorg om het beleid op het ministerie waar de NDP het voor het zeggen heeft. De partij loopt het risico hetzelfde fatale lot te ondergaan als het Nieuw Front.

De verkiezingsnederlaag van deze politieke combinatie wordt immers grotendeels toegeschreven aan het oude beleid op RGB. De NDP dreigt nu de rol te vervullen van lood om oud ijzer. Er is nog veel mis op het ministerie. “Ik heb vandaag nog een map gekregen met klachten over RGB. Een zekere ambtenaar R. heeft systematisch zaken in Marowijne getorpedeerd. Beste president, wij gaan de boot missen als we het grondbeleid niet in orde maken”, zei Misiekaba in het parlement.

Bouterse die de begrotingsdebatten bijwoonde, vindt ook dat het rommelt. Op RGB is sinds het aantreden van de regering al twee keer van minister gewisseld. Ginmardo Kromosoeto werd er dit jaar geplaatst, omdat de NDP zelf de stagnaties in de landdistributie wilde aanpakken. Misiekaba ziet intussen de bui hangen: “Het gaat niet snel genoeg. De minister is mijn vriend maar vanuit mijn verantwoordelijkheid kan ik niet anders dan zeggen dat het niet goed gaat.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.