PARAMARIBO, 11 jun – De NDP van president Desiré Bouterse zal waarschijnlijk een zetel in de Staatsraad opgeven. Volgens de Times of Suriname moet dit partij voor Democratie & Ontwikkeling, Doe, ten goede komen. De politieke partij van Carl Breeveld heeft ten onrechte geen zetel in het adviserend orgaan. Formeel is er nog niets bekend.

Ook Doe zelf is nog niet geïnformeerd. “We zijn nog niet op de hoogte gesteld hiervan. Maar als het inderdaad zo is dat we een zetel krijgen in de Staatsraad, wil dit zeggen dat men eindelijk invulling geeft aan wat in de grondwet staat aangegeven”, zegt Breeveld. Hij heeft sinds de aanvang van het nieuwe parlement gepleit voor een zetel. De Staatsraad was al volledig ingenomen door de grotere partijen. Volgens de grondwet moet elke partij worden voorzien.

In elk geval geldt dit voor elke partij die in het parlement vertegenwoordigd is. Doe viel toch buiten de boot. Aanvankelijk werd overwogen het aantal zetels uit te breiden van vijftien naar zestien. President Desiré Bouterse gaf eerder toe dat Doe recht had op een zetel. Er was een wetsvoorstel, maar de afhandeling duurde te lang. Volgens Breeveld heeft de regering het wetsvoorstel intussen ingetrokken. Hij hoopt dat er voortaan rekening gehouden wordt met alle winnaars.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.