PARAMARIBO, 10 aug – Particuliere grondontwikkelaars schijnen te dringen om deel te nemen aan het woningplan van de regering. Volgens Mark Rommy, coördinator van het plan, hebben zich zeker dertig verkavelaars aangemeld. Voor de regering is het koren op de politieke molen. Hoewel het plan achter is op schema, kan nu versneld worden aangepakt.

Het scheelt tijd en geld als er al grond gereed is. Als de regering zelf naar vrije domein op zoek moest, zou het langer duren. “Wij houden alleen toezicht om na te gaan of alles gebeurt volgens de regels en standaarden”, zegt Rommy tegenover de Ware Tijd. Die regels en standaarden komen erop neer dat betaalbaar en deugdelijk gebouwd moet worden. De regering bemoeit alleen bij het verdelen van woningen. Dit gebeurt na controle op de draagkracht van de cliënt.

Anders dan bij oude woonplannen, moet de burger nu zelf opdraaien voor de kosten. De sociale woningbouw is eruit en dat heeft al kritiek opgeleverd vanuit de oppositie. Volgens Rommy kunnen huizen al voor nog geen vijftigduizend Surinaamse dollar (ongeveer twaalfduizend euro) worden aangeboden. Intussen is de controle verscherpt op het verkavelen van gronden. Ontwikkelaars maakten er een gewoonte van slecht af te leveren, zoals mindere drainage.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.