PARAMARIBO, 1 sep – “Ik ben bezig het ministerie fatsoenlijk te maken na vele jaren, decennia van verwaarlozing.” Dit zegt minister Rabindrenath Parmessar (Mega Combinatie/NDP)van Openbare Werken, OW. Dat het er minder fatsoenlijk aan toe ging de afgelopen jaren, is met zoveel woorden bevestigd. Parmessar spreekt van een administratieve chaos.

Door de onoverzichtelijkheid wordt de dienstverlening ernstig ondermijnd. Zowel de samenleving als aannemers van publieke werken hebben daarvan te lijden. “Als een declaratie wordt ingediend, moeten minimaal zes en dertig stations worden gepasseerd”, zei Parmessar in het parlement. Het duurt zo onnodig lang voordat ondernemers worden betaald voor geleverde diensten. Aan de andere kant is de controle op wat geleverd wordt uitermate zwak.

Parmessar wil daarom de efficiëntie opvoeren op het ministerie. “Er worden geen contracten opgezegd, maar wel wordt strenger nagetrokken wat echt gedaan wordt.” Dienstauto’s mogen ook alleen nog voor het werk worden ingezet. “Ik ben bezig de verkwisting van benzine aan te pakken van wel dertigduizend liter per maand, we hebben het nu al gehalveerd.” Geen compliment dus aan voorganger en partijgenoot Ramon Abrahams. De oppositie vroeg tevergeefs om meer inzicht in die nalatenschap.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.