PARAMARIBO, 30 aug – Meer dan ooit zal gelet worden op de kwaliteit bij de uitvoering van publieke werken. Dit zegt minister Rabin Parmessar van Openbare Werken, OW. De miljoenen en miljoenen aan publieke middelen die worden uitgegeven, moeten efficiënt worden besteed. Veel geld is er nu niet.

Het ministerie heeft enog maar relatief weinig over op de begroting van dit jaar. Extra geld voor infrastructuur moet nog worden aangevraagd. “We hebben nu een beleid waarbij we kijken naar de kwaliteit en uitvoering volgens de wet”, zegt Parmessar. Bij zijn aantreden als minister ruim een maand terug was dit zo goed als de dagorder. Intussen moet het werk wel door gaan. Wegen en natte infrastructuur moeten worden aangepakt nu het klimaat even gunstig is.

De acht contracten die net zijn getekend met aannemers moeten het bewijs zijn van de nieuwe aanpak. Het gaat erom zoveel mogelijk te halen. Een hoofdpijn apart is het gebruik nadat het werk s voltooid. Met name vaak te zwaar beladen vrachtwagens maken van het repareren een soort dweilen met de kraan open. Parmessar wil kijken wat eraan te doen valt. “Het is een dure zaak. Helaas hebben we de controlemechanismen niet om gebruikers in goede banen te leiden om het zo te zeggen.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.