DNA-lid Gajadien. Hij maakt zich zorgen over de heersende energietekorten in Suriname.

PARAMARIBO- De parlementariërs R. Randjietsingh, R.Wijdenbosch, M.Rathipal, G. Kandhai, G. Castelen, Ch. Santhoki, A. Gajadien en R. Asabina  willen dat er op de meest korte termijn een openbare vergadering wordt uitgeschreven met als agendapunt:

“De bespreking van de energievoorziening op zowel korte-, middenlange- als lange termijn in verband met de heersende ernstige tekorten hiervan; en de door de Regering te treffen maatregelen ter verbetering van de energievoorziening voor de samenleving.”

In dit kader is deze week een brief gericht aan de Voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons

“Het is van groot belang dat De Nationale Assemblée c.q. de samenleving voldoende geïnformeerd wordt over het beleid van de regering met betrekking tot bovengenoemde aangelegenheid, dit mede in verband met de instandhouding c.q. verdere stimulering van de economische bedrijvigheid in het land. Dit verzoek staat in het licht van de nu reeds voelbare ernstig tekorten in de energievoorziening, terwijl de traditionele piekvraag naar energie in de maanden september en december in aantocht zijn”, zo staat in het schrijven aan de parlementsvoorzitter.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.