PARAMARIBO, 23 mrt – De regering heeft in haar regeringsverklaring beloofd een transparant grondbeleid te zullen voeren. Maar in de praktijk is daar niets van te merken. Dit stellen parlementariërs van het oppositionele Nieuw Front. Grote lappen grond worden opgekocht bij particulieren. Aan de andere kant wordt grif grond uitgedeeld. De regering zal het allemaal maar moeten uitleggen aan het parlement.

Om dit voor elkaar te krijgen hebben vijf parlementariërs van het Nieuw Front een interpellatievoorstel ingediend. De regering moet het parlement “zo omstandig mogelijk informeren over grondaankopen.” Ook over aankopen die nu worden voorbereid moet meer duidelijkheid gegeven worden. Volgens de regering is grond nodig voor de sociale woningbouw. De parlementariërs vragen zich af waarom dan niet bijvoorbeeld grond wordt teruggenomen of genaderd.

Het gaat dan om domeingrond die uitgegeven is aan burgers. Intrekken mag als mensen zich niet houden aan de voorwaarden. Nu wordt grond gekocht, zogezegd uit nood, “terwijl aan
politieke loyalisten enorme lappen grond uitgegeven worden voor speculatie.” Het Nieuw Front vindt de grondaankopen door de regering “rieken naar corruptie en nepotisme.” Het is dus hoog tijd dat er uitleg wordt gegeven in het parlement.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.