PARAMARIBO, 17 mei – Parlementariër Asiskoemar Gajadien herkent een zekere doofpotstrategie rond het corruptieschandaal bij postbedrijf Surpost. Minister Adelien Wijnerman van Financiën vermijdt vragen van de fraudepolitie en van Gajadien zelf. Die stelde eerder in het parlement onder meer vragen over Wijnermans betrokkenheid bij het schandaal.

Dat zou dan gebeurd zijn voor haar ministerschap, toen zij nog de hoogste ambtenaar was op Financiën. Volgens Wijnerman stelt de Centrale Lands Accountantsdienst, Clad, een onderzoek in. De resultaten moeten maar netjes worden afgewacht. “De Clad is nog niet eens begonnen met het onderzoek”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname. Voormalige kopstukken van Surpost die eerder waren aangehouden, lopen intussen weer vrij rond.

Het duurt immers veel te lang. Gajadien wil dat Wijnerman alsnog uitleg geeft over haar betrokkenheid. Hij laat dit weten in een brief aan president Desiré Bouterse. Aanleiding is informatie dat Surpost drie miljoen dollar wil betalen aan concurrent Ten Group. De betreffende schuld maakt deel uit van de vermeende corruptie. Gajadien vindt het niet kunnen dat betaald wordt, terwijl er nog nauwelijks sprake is van onderzoek.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.