PARAMARIBO, 31 okt – Parlementariër Amzad Aboel (Mega Combinatie/NDP) is het slachtoffer geworden van wrijvingen in de Nationale Democratische Partij, NDP. Volgens de Times of Suriname kreeg de oppositie documenten in handen gespeeld. Klokkenluider Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) onthulde in het parlement dat “een parlementariër” onlangs een lap grond kreeg van ruim een hectare. Het zou de beloning zijn beloning voor de “bijdrage en ondersteuning voor de amnestiewet.” Abdoel ontkent uiteraard in alle toonaarden. Hij vermoedt zelfs waar de zet vandaan komt.

Binnen de NDP wordt al langer gemord om het relatieve gemak waarmee de parlementariër de grond in handen kreeg. Hij heeft hooguit een jaar moeten wachten na de aanvraag. En dat in een tijd waar de doorsnee Surinamer nauwelijks aan de bak komt als het om domeinland gaat. Girjasing beschikte over kopieën van de overdrachtsdocumenten. Die overhandigde hij aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Hij noemde weliswaar geen naam.

Opmerkelijk genoeg waren het NDP-parlementariërs die er wel om vroegen. André Misiekaba deed er een schepje bovenop door op te merken dat hij de wet had ondersteund zonder ook maar de minste tegenprestatie te verwachten. Abdoel blijft de onschuld zelve: “Er is niets mee. Ik heb de grond gekregen, omdat ik me er elke dag voor heb ingezet.” Minister Ginmardo Kromosoeto (NDP) die het document tekende, moet nog onderzoeken hoe “het proces is verlopen in dit specifieke geval.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.