PARAMARIBO, 29 aug – “In feite moet de regering naar huis.” Dit stelt parlementariër Guno Castelen (Nieuw Front/SPA). Het bewust overschrijden van de staatsbegroting zonder toestemming van het parlement, is niet goed te praten. Toch heeft minister Adelien Wijnerman van Financiën geld vrijgemaakt voor het betalen van ambtenarensalarissen.

Dat het gebeurde zonder toestemming mag niet zonder gevolgen blijven. “Je kan niet willens en wetens de begroting overschrijden. Het ministerie van Openbare Werken heeft het nog bonter gemaakt. Er is meer geld verbonden dan de overheid op haar begroting had. Dat betekent dat je de staat verbindt zonder dat het parlement toestemming heeft gegeven, er debat is gevoerd over of de samenleving bepaalde projecten wil of niet”, zegt Castelen tegenover Apintie

Gebeurt het toch, dan is er sprake van onbehoorlijk bestuur. “Er zijn regels en als men geld uitgeeft buiten de regels om, dan zijn er gevolgen. Als je een bepaald bedrag hebt om uit te geven en allerlei schulden maakt, neemt niemand je meer ernstig. Zo’n regering is een grap”, aldus Castelen. De oppositie laat het niet over haar kant gaan. “Ik denk dat we een signaal moeten geven dat we slecht bestuur afkeuren. We willen een regering die vooruitziet en behoorlijk bestuur voert.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.