PARAMARIBO, 7 sep – President Desiré Bouterse heeft met het aanhalen van parlementaire kritiek op de rechterlijke macht, de geheimhoudingsplicht van het parlement geschonden. Dit zegt parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS). De kritiek geuit tijdens een gesloten vergadering van het parlement, werd verondersteld te blijven waar die was. Tjin A Tsoi denkt dat er opzet in het spel was. Er is sprake van intimidatie.

Bouterse’s gedrag heeft meer weg van uitvoering van een scenario. “De bedoeling van het scenario in samenhang met de geheime vergadering en het schenden van de geheimhoudingsplicht door de president is nu bekend. De rechterlijke macht krijgt nu openlijk een schrobbering als straf voor het proces dat tegen hem loopt bij de Krijgsraad. Het gaat dus puur om intimidatie naar de leden en de president van het Hof van Justitie”, zegt Tjin A Tsoi tegenover de Ware Tijd.

Het is ook opmerkelijk dat meteen na de zogenaamde geheime vergadering, een uitgebreid verslag verscheen in de media. Met Bouterse’s kritiek is het plaatje compleet. “Rechter Cynthia Valstein-Montnor is president van het Hof, geeft ook leiding aan de Krijgsraad waar het 8 decemberproces loopt tegen de president van de Republiek Suriname, die als hoofdverdachte in deze zaak wordt aangemerkt”, aldus Tjin ATsoi. Hij vindt dat er maatregelen getroffen moeten worden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.