De parlementaire delegatie met leden van Lok en Rajya Sabha van de Republiek India bracht hedenmorgen een bezoek aan het Baba en Maiplein.
De delegatie werd ontvangen door het bestuur van de Stichting Hindostaanse Immigratie.
Tot de aanwezigen behoorden de Ambassadeur van India Mr.Balachandran en staf onze Assembleeleden Drs.Dew Sharman en dhr.Mahinder Jogie.
Tijdens de city tour hedenochtend is het Baba en Maiplein als eerste aangedaan.
Het bestuur van de SHI deed een verzoek aan de parlementariers van India om een kolosale Mandir te bouwen voor Suriname. Waarop het lid van de Lok Sabha die aanzit namens de regerende BJP (Bharatiya Janata Party), onze wel bekende Bhojpuri actor Ravi Kishan aangaf dat de Indiase regering uw verzoek zeker gaat honoreren.

Tjjdens het bezoek van de President van India op 20 juni 2018 is door de President Ram Nath Kovind en de toenmalige President van de Republiek Suriname de heer Desi Bouterse een Arjuna boom geplant op het Baba en Maiplein.
Het bestuur van de Stichting Hindostaanse Immigratie heeft samen met het directoraat Openbaargroen kosten noch moeite gespaard om deze zeldzame Arjunaboom goed te onderhouden. De boom kan 25 meters hoog worden.

Arjuna is een belangrijk onderdeel van de Ayurveda, de traditionele geneeskunde van India.

Deze boom helpt ook het cholesterol gehalte te reguleren, geeft energie en versterkt de immuniteit.

Suriname en India hebben een heel lange geschiedenis met elkaar de sterke culturele en historische verbondenheid tussen beide landen bestaat al langer dan 149 jaar.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.