PARAMARIBO-De Nationale Assemblee komt vandaag om twaalf uur in openbare vergadering bijeen. Dit meldt de afdeling Communicatie en Voorlichting van het parlement aan GFC Nieuws. Op de agenda staat onder meer de behandeling van de ontwerpwet over toestemming tot het aangaan van een delfstoffenovereenkomst met Suriname Gold Company LLC, in het gebied bekend als Merian, in het district Sipaliwini. Deze wet staat bekend als de ‘Machtigingswet Merian-goudproject’.

In de commissie van rapporteurs zitten de parlementariërs Rabin Parmessar (voorzitter), Radjkoemar Randjietsingh, Oesman Wangsabesari, Ronald Venetiaan, Henk Ramnandanlal, Ronny Asabina, Ronny Brunswijk, Asiskumar Gajadien, Ronny Tamsiran, Carl Breeveld, Harish Monorath, Frederik Finisie en Stuart Jabini.

Op agenda staat ook de behandeling van de ontwerpwet over toestemming tot het aangaan van een overeenkomst tot nadere wijziging en aanvulling op Delfstoffenovereenkomst van 7 april 1994 met Grasshopper Aluminum Company NV en Cambior inc. (s.b. 1994 no. 22). Deze wet staat bekend als de wet ‘Nadere wijziging wet Gross Rosebel’. In de commissie van rapporteurs zitten de vorenvermelde parlementsleden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.