PARAMARIBO, 31 aug – Het parlement beschikt binnenkort over een eigen fonds voor sociale projecten. Dit meldt de Ware Tijd. Elke parlementariërs mag jaarlijks vijftienduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfendertig honderd euro) opnemen. Het geld mag besteed worden aan eigen sociale en gemeenschapsprojecten. Onder parlementariërs zijn de meningen verdeeld.

Vooral bij de coalitie is het halleluja alom. Bij de oppositie worden de wenkbrauwen enigszins gefronst. “Wat zijn de criteria die gaan gelden om projecten te identificeren. Voor wie en in welke gevallen zal je middelen mogen aanvragen”, zegt Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP). Die vragen moeten goed doorgenomen en beantwoord worden. “Want het is een zeer gevoelige zaak om met andermans geld te werken.”

Eigenlijk vindt Girjasing zo’n pot niet eens nodig. Parlementariërs moeten in staat worden geacht projecten uit eigen zak te betalen. De meesten hebben ook nog een baan of eigen bedrijf. Voor Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) is het een kwestie van een internationale trend volgen. Parlementariërs kunnen nu zelf bepalen waar en wanneer hulp te bieden. “Ik ben blij dat het parlement wil kijken hoe de samenleving te helpen zonder aan het bord van de overheid te komen”, aldus Bouva.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.