PARAMARIBO- De Nationale Assemblee houdt morgen een ‘DNA-UNDP Anti-Corruptie Briefing’. Het doel van deze briefing is om de toezichtfunctie van het parlement te versterken door volksvertegenwoordigers meer inzicht te geven in corruptierisicogebieden in het overheidsapparaat, inzicht te geven in het nationaal en internationaal wetgevingskader, aandacht te schenken aan de rol die DNA heeft in anti-corruptie en aanbevelingen te geven aan het parlement voor een Nationale Corruptie Preventie Strategie.

De briefing moet ook gezien worden in het kader van het project ‘Support for Implementing the Policy Plan for Protection of Legal Rights and Safety-Legal Protection and Human Rights, and Anti-Corruption’, van Stichting Projekta, die trainingen voor leidinggevenden van verschillende ministeries verzorgt. Dit project wordt uitgevoerd door het ministerie van Justitie en Politie in samenwerking met UNDP Suriname.

Het tegengaan van corruptie vereist een brede aanpak, waar wetgeving, hoewel noodzakelijk, slechts een onderdeel vormt. Er zal worden ingegaan op bestaande wetgeving alsook op belangrijke internationale verdragen, al dan geratificeerd door Suriname. Het ministerie van Financiën, met name de Centrale Bank van Suriname, zal ingaan op de huidige initiatieven van de overheid tegen corruptie. Vervolgens zal een aanzet tot een Nationale Corruptie Preventie Strategie gepresenteerd worden door Projekta. De briefing vindt van 09.00 tot 15.00 uur plaats in DeNationale Assemblee.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.